Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Няма да има „зелени коридори“ за ваксиниране, всеки ще е с час и пункт

Общество

Няма да има „зелени коридори“ за ваксиниране, всеки ще е с час и пункт

Няма да има зелени коридори за ваксиниране, всеки ще е с час и пункт - Tribune.bg
Снимка:

Ако няма резултат, ще въведем ограничения на централно ниво, каза проф. Асен Балтов

„Няма да има повече „зелени коридори“ за ваксинации в смисъла, в който бяха преди. Информационната система за записване реално ще са „зелените коридори“ – дават ти се час и пункт, такива опашки повече няма да има.“ Това заяви пред bTV директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Той съобщи, че утре в „Пирогов“ приключва ваксинирането на пожелалите членове на секционните комисии. „От 11 март продължаваме с хората от първа до трета фаза“, допълни Балтов.

Ако няма резултат от мерките за ограничаване на заразата на регионално ниво, ще се въведат нови ограничения на централно ниво за цялата страна, каза проф. Асен Балтов.

319 от тази сутрин са инфектираните пациент, настанени в „Пирогов“. „50% от капацитета на болницата вече е отделен за това, може да се преобразуват още легла, но капацитетът ни не е безкраен. Някои обаче явно си мислят, че щом са пуснати ресторантите, всичко е позволено, мерките се забравят, инфекция няма“, коментира проф. Балтов.

Разхлабването на мерките и британският вариант са причината за растящият ръст на болните у нас.

„Прави се оказаха колегите от Великобритания, че и протича по-тежко при пациентите в млада възраст. Категорично има и подмладяване. Имахме миналата седмица 40-дневно бебе, вече за радост е изписано. Най-засегнати са активните, млади хора между 40 и 50 г.“, допълни той.

„40-50-годишни идват в много тежко състояние и буквално биват интубирани на входа“, предупреди проф. Балтов.

„Ако имаш симптоми, не си купувай бърз антигенен тест от аптеката, а отиди на тест в болницата. Нека се направи преглед и скенер“, призова той.

Според директора на "Пирогов" трябва да има задължителна карантина за хората, завръщащи се от почивка в Африка, тъй като симптомите на болестта се проявяват в рамките на седем дни.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати