Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Няма да разфасоват прасета на площада в Пловдив, било социален експеримент

Общество

Няма да разфасоват прасета на площада в Пловдив, било социален експеримент

Няма да разфасоват прасета на площада в Пловдив, било социален експеримент - Tribune.bg
Снимка:

Инициативата стана повод за ирония в социалната мрежа

Няма да се разфасоват прасета на площада на 26 декември в Плавдив, направихме си социален експеримент - така кметът Иван Тотев се отрече от предложението, което лично произнесе от трибуната на Общинския съвет. Целта на идеята била да предизвика дебат за взаимодействието между традиционната и модерна култура, съобщи БНР.

Новината за разфасоването предизвика иронични коментари в социалните мрежи, които определиха това като неуместно събитие в Европейската столица на културата - Пловдив.

Като аргумент за изненадващата идея, Тотев обясни, че проектът „Пловдив Европейска столица на културата“ има цел да представи заедно със съвременните културни достижения на града и страната ни по подобаващ начин и националната традиция. Уточнено беше дори, че общината няма възможност да фактурира повече от две прасета.

Съвсем сериозно Ути Бъчваров разказа за плановете да се покажат традициите, да се запознаят децата с това, че месото не е само в магазина. А на въпрос не се ли притеснява, че идеята не е много уместна в градска среда отговори отрицателно.

Пред NOVA телевизия самият кмет заяви, че изобщо не е имал сериозни намерения да се колят прасета в центъра на града. Думите му са били провокация и с цел да се повдигне дебат за спазването на традициите в контекста на съвременното изкуство. „Това беше хубав социален експеримент, който направихме”, уточни Тотев.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати