Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Няма данни за гонка при катастрофата с две жертви в Пловдив

Общество

Няма данни за гонка при катастрофата с две жертви в Пловдив

Няма данни за гонка при катастрофата с две жертви в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

От началото на годината до момента има 44 жертви на пътя по-малко, сравнено със същия период на миналата година, каза на брифинг в Благоевград служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, цитиран от БТА. Безопасността на движението по пътищата е един от двата основни приоритета на Министерство на вътрешните работи (МВР) и вече се постига резултатът и целите, които си бяхме поставили, каза Калин Стоянов във връзка с по-малкото жертви на пътя спрямо миналата година. Всичко това е резултат от мерките, които ние предприехме, а именно засиления контрол по пътищата, отнемането на автомобили на пияни и дрогирани шофьори и повишаване на събираемостта от глоби с 40%, посочи служебният вътрешен министър.

Операцията ще продължи до второ нареждане от моя страна, за целта от днес по пътя ще бъде абсолютно цялата техника, с която ние разполагаме, както и всички служители с полицейски правомощия, които могат да работят по линия на пътна полиция, обяви още Стоянов. 

Служебният министър на вътрешните работи каза в отговор на въпрос, че към момента няма информация за полицейско преследване при тежката катастрофа от тази нощ в Пловдив. Изключително тежко произшествие, отново с две жертви, но това, което за пореден път ми прави впечатление, е че е поредното от няколко месеца пътнотранспортно произшествие, което е извършено от така наречените „млади шофьори“, коментира Стоянов и допълни, че вероятно има проблем по отношение на обучението на шофьорите.

Във връзка с инцидента в Арбанаси, при който 11-годишно дете е простреляло в дясното ходило дете на 12 години, Калин Стоянов посочи, че има образувано досъдебно производство. Най-хубавото в случая е, че детето е здраво, вън от опасност, тепърва предстои да се установява от прокуратурата как, по какъв начин и кой е оставил оръжие безнадзорно в присъствието на малолетни лица. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети руски, младежи
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети