Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Няма пропуски при лечението на абитуриента, който издъхна от COVID-19

Общество

Няма пропуски при лечението на абитуриента, който издъхна от COVID-19

Снимка:

"Нямало е пропуски в диагностично-лечебния процес на 19-годишен абитуриент, починал от COVID-19 във великотърновската болница". Това показва протоколът от назначената проверка по случая от Изпълнителната агенция Медицински надзор, съобщи пред журналисти д-р Стефан Филев, изпълнителен директор на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

19-годишният Христо Денев почина на 31 юли тази година след усложнения от новия коронавирус в интензивното отделение на великотърновската болница. По случая беше назначено разследване, което продължава под ръководството на Софийската градска прокуратура.

"В продължение на два месеца и половина е продължил одитът на контролната агенция към Министерството на здравеопазването, в която свои становища са дали външни експерти и национални консултанти", посочи д-р Филев.

Той уточни, че становищата на привлечените външни експерти са еднопосочни - не се откриват пропуски и грешки в диагностичното и терапевтичното поведение на лекарите и персонала.

В констативния протокол на направилата проверката комисия с председател проф. Владимир Пилософ, се посочва че фаталният изход е настъпил поради тежестта на патологичния процес, която не е овладяна въпреки масивната антибиотична противовъзпалителна имунологична терапия.

В протокола е отчетено, че в медицинската документация са налице административни пропуски, сред които липсата на подпис от страна на пациента за информирано съгласие, а проведените в рамките на лечението телефонни консултации с медицински специалисти от Плевен и София не са цялостно отразени.  

 


Коментари (2)

Има пословица Гарван гарвану око не вади!
14.10.2020 18:35 / Отговор
Гешев,къде си? https://lupa.bg/news/zhurnalist-veshtae-balgariya-pod-blokada-ot-19-oktomvri-vrashtat-kpp-tata_83260news.html
14.10.2020 21:10 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още