Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Няма задържана реплика на Панагюрското съкровище в Дубай

Общество

Няма задържана реплика на Панагюрското съкровище в Дубай

Снимка:

Националният исторически музей и Министерството на културата опровергаха информацията, че копие на Панагюрското златно съкровище е задържано в Обединените арабски емирства, съобщава БНТ.

Става дума за копие, предоставено от Националния исторически музей на консорциума, който е спечелил обществена поръчка на Министерството на икономиката да представя България на изложение в Дубай.

„Появилите се по-рано в електронни медии публикации относно проблем с участие на копия на движими културни ценности в българския павилион на „ЕКСПО 2020“ са изцяло фалшиви", заявяват Министерството на културата и Националният исторически музей в официално съобщение и подчертават, че имат коректно сключен договор с Министерството на икономиката за показването на копие от съкровището в Дубай.

Те са категорични, че всички предмети за участие в „ЕКСПО 2020“ са поставени в специално изработени за целта транспортни кутии, които осигуряват безопасното им пренасяне.

Новината, че в Дубай е задържана реплика на съкровището се появи във фейсбук профила на укриващия се там хазартен бос Васил Божков. Той се позова на публикация от сайта „Bird.bg“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема