Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Разнобой между НЗОК и БЛС, преговорите се провалиха

Общество

Разнобой между НЗОК и БЛС, преговорите се провалиха

Снимка:

Управителният съвет на НЗОК отправя нова покана за разговори към членовете на Управителния съвет на Български лекарски съюз/БЛС/, след като днес негови представители не са се явили на среща.

От НЗОК обясниха, че заседанието на Надзорния съвет на Здравната каса е продължило с 15 минути по-дълго от предвиденото, съответно БЛС не са влезли на среща при тях. Днес е трябвало да бъде взето решение за размера на сумите за месец септември, заплащани от НЗОК на изпълнители на медицинска помощ, на дентална помощ и на медико-диагностични дейности за работа при неблагоприятни условия по повод на обявена епидемична обстановка. Друга важна точка в дневния ред е бил Меморандум за сътрудничество между Надзорния съвет на НЗОК и Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз.

НЗОК и БЛС е трябвало също така да решават за обществена поръчка относно поддръжката и снабдяване с резервни части и консумативи за копирни апарати в ЦУ на НЗОК и 28-те РЗОК.

В отговор от БЛС заявиха, че срещата е провалена от НЗОК, което те нарекоха „обидно и неприемливо”. От съсловната организация казаха, че са чакали 20 минути и не са били приети, поради което са напуснали сградата.

„Вероятно членовете на НС на НЗОК (д-р Александър Златанов – Председател-МЗ, Людмила Петкова – МФ, Мария Беломорова – МЗ, Румен Спецов – Изп. директор на НАП, д-р Иван Кокалов – КНСБ, Теодор Василев - КТ "Подкрепа", проф. д-р Красимир Гигов – БЧК, Мария Петрова – ССИ, адв. Христина Николова-СРБЗ) се изживяват като властелини на парите на здравноосигурените граждани”, коментираха от БЛС.

Лекарският съюз и колегите им от Фармацевтичния съюз ще дадат пресконференция в четвъртък, на която да изложат и своята гледна точка.  


Топ новини

виж още

Актуална тема