Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Доброволци от ПП ГЕРБ помагат в борбата с COVID-19 в различни градове на страната

Общество

Доброволци от ПП ГЕРБ помагат в борбата с COVID-19 в различни градове на страната

Снимка:

Областният координатор на ПП ГЕРБ – Стара Загора помага на пациенти с COVID-19

Вече почти една седмица областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора Пламен Йорданов е доброволец в болнично заведение в града след като преболедува COVID-19. „През този период общувах по телефона с доста лекари и осъзнах с какви огромни трудности трябва да се справят. Нямам медицински познания, но реших, че след като се възстановя мога да отделям по няколко часа на ден, като почиствам и дезинфекцирам стаите и общите помещения в болницата. Разговарям с пациентите, окуражавам ги и им помагам. Решението да стана доброволец взех бързо, защото още ми е пресен споменът за наводненията в региона през 2013 г. Тогава преустановихме предизборните срещи и започнахме да помагаме на пострадалите хора в отводняването и почистването на жилищата в различни населени места. Когато сме обединени, можем да се справим с всяка ситуация“,споделя Пламен Йорданов.

„Някой може да каже, че си правя PR и често това е обвинението към онези, които се занимават с политика, но влизат в COVID отделенията, за да помагат. По-лесно е да се делим, но сега не е време за това. По-важното в случая е с какво реално може да помогнем – не във Фейсбук, не по телефона, а в клиниките, в които всеки ден е като на война. Затова никой не трябва да остава безучастен“, категоричен е областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора. Той призовава младите хора, които са преболедували COVID-19 и не живеят при своите родители, да се включат с доброволен труд в тази тежка ситуация. „Да, работата не е лека, но трябва да се помага. Обръщам се и към членовете на ГЕРБ – Стара Загора, които пребориха коронавируса, да бъдат солидарни и да помогнат с каквото могат“, каза още областният координатор на партията в област Стара Загора.

Пламен Йорданов сподели още, че заедно с него са преболедували COVID-19 и негови приятели. Всички са готови да дарят кръвна плазма след като настъпи подходящия за целта период.   

ГЕРБГЕРБ

 Трета седмица, всеки ден, всички депутати от ГЕРБ-Бургас и представители на партията са доброволци в РЗИ-Бургас

Вече трета седмица представители на ГЕРБ – Бургас ежедневно са доброволци към Регионалната здравна инспекция (РЗИ). С кампанията се ангажираха всички народни представители, общински съветници, зам.-областен управител и 12 клуба към структурите на ГЕРБ.

С личните си автомобили, разделени на няколко лъча, доброволците от ГЕРБ се включват в екипите, които отиват до домовете на граждани с установен COVID-19. На посочените адреси здравните власти връчват заповеди за карантина.

Поради голямата територия на Бургаска област РЗИ изпитва затруднение с осигуряването на превоз на служителите си, на които се налага да обхождат десетки адреси сами. Партньорството ще продължи и през следващите дни заради нарастващия брой доказано болни жители на областта.

ГЕРБГЕРБ

ГЕРБГЕРБ

От началото на месец ноември доброволци от ГЕРБ-Шумен подпомагат здравните власти в борбата с коронавируса

Заместник-кметът на Шумен д-р Светлана Маркова е рамо до рамо с колегите си медици от МБАЛ-Шумен в борбата срещу COVID-19. От 2 ноември тя посреща и преглежда пациенти със симптоми на COVID-19 или такива, които изчакват резултатите си от направени PCR тестове. Д-р Маркова излезе в 30-дневен неплатен отпуск, за да помага на колегите си в усложнената обстановка в Шуменско.

В борбата с COVID-19  първоначално доброволно, а към момента и служебно своя дълг като лекари изпълняват още д-р Стоян Тодоров, който е член на общинското ръководство на ГЕРБ – Шумен и началник на Първо вътрешно COVID отделение към МБАЛ – Шумен, и д-р Хамди Авджъ, който е общински съветник от ГЕРБ – Нови пазар и ординатор към неврологичното отделение в Нови пазар, трансформирано в COVID отделение. Д-р Стоян Тодоров споделя, че когато приключи работа в болницата отива и в личния си кабинет, където продължава да преглежда хора със симптоми за коронавирус. Д-р Авджъ споделя, че от 9 месеца работи по същия начин – преглежда в болницата, по малките населени места и по телефона.

Сред лекарите, борещи се с COVID-19 е и д-р Николай Стефанов. Той е кардиолог и част от ръководството на МГЕРБ – Шумен.

За да подпомогнат лекарите в борбата с вируса, ръководството на ГЕРБ в областта, ЖГЕРБ – Шумен и народните представители от ГЕРБ – Шумен Димитър Александров и д-р Румен Генов осигуриха за Първо вътрешно COVID отделение към МБАЛ – Шумен допълнителни дистанционни термометри и пулсови оксикометри.    

ГЕРБГЕРБ

Доброволци от ГЕРБ подпомагат болниците в Ловеч и Троян

От 29 октомври членове и приятели на структурата на Жени ГЕРБ в Ловеч помагат като доброволци в МБАЛ – Ловеч. „Като човек, работил и като социален работник, и като санитарен инспектор, мой човешки и професионален дълг е да се отзова на призива за помощ и се включа като доброволец в работата на болницата в Ловеч. Лекарите, медицинските сестри, санитарите работят денонощно вече месеци, имат нужда от подкрепа и помощ. И апелирам всеки, който може, да помогне както може, сподели решението си Галина Бочева. Тя и още четирима доброволци с осигурени от лечебното заведение лични предпазни средства и дезинфектанти, почистват входовете на болницата, коридори, площадки, парапети, стълбища и всички общи пространства.

Общинският съветник от ГЕРБ – Троян Красимир Батолов и Радослав Чолаков и Момчил Акимов от местната структура на партията, по идея на народния представител от ГЕРБ-Троян Иван Миховски осигуряват от 9 ноември обяда на лекарите, медицинските сестри и целия медицински екип от Белодробната болница. „Ние го приготвяме всеки ден с голяма благодарност, за да им даваме сили и да знаят, че имат благодарни приятели, категорични са от „отбора на добрите, както ги наричат хората, защото това не е първата доброволческа инициатива на ГЕРБ – Троян. 

ГЕРБГЕРБ

Доброволци от ГЕРБ Русе три седмици даваха целодневни дежурства в местните болници

Доброволци от различни структури на ГЕРБ в Русе в продължение на три седмици даваха целодневни дежурства в местните болници и се включиха като санитари или в други дейности. Първите, които се отзоваха на призива на лекарите да застанат в челните редици на борбата с COVID-19, бяха членове на ГЕРБ от младежката структура, Жени ГЕРБ, както и от клубовете по интереси, един от които клуб „Здравеопазване“.

Доброволците бяха организирани на смени по 7 дни в УМБАЛ „Медика Русе“. Очаква се при нужда да бъдат организирани и следващи екипи, насочени към болниците в Русе.

„Благодаря на всички наши членове и симпатизанти, които са на първа линия, както и на тези, които са заявили готовност и предстои да подпомогнат дейността на медицинските екипи в Русе и областта“, заяви народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Русе Пламен Нунев. 

ГЕРБГЕРБ

Зам.-кметът на Враца, общински съветници и симпатизанти на ГЕРБ помагат като доброволци на РЗИ – Враца

Заместник-кметът на Враца Мария Попова, общинският съветник Гроздан Тeмнишки, кметът на с. Челопек Тихомир Тошев и симпатизанти на ГЕРБ продължават работата си като доброволци към Регионална здравна инспекция - Враца. След направен инструктаж за връчване на предписания на карантинирани лица, оборудване с предпазни средства и насоки за безопасност, доброволците от Враца продължават своята дейност в подкрепа на екипите на здравната инспекция.

„Убедени сме, че съвместните действия на доброволците и здравните инспектори са важните стъпки за справяне със сложната ситуация при преодоляването на COVID-19“, споделиха доброволците.

В Бяла Слатина 8 представители на ГЕРБ от Общински съвет – Бяла Слатина, както и от общинската администрация, продължават дейността си като доброволци като дежурят по график в общинската болница. Дейностите, които изпълняват са пропускателен режим, дезинфекция и контрол по правилното носене на маски на влизащите в болницата. Двама от доброволците подпомагат РЗИ, като връчват предписания на карантинирани лица.

 

ГЕРБГЕРБ

Трета седмица младежи от ГЕРБ – Перник помагат на Белодробната болница в града

Трета поредна седмица 8 доброволци от младежката структура на ГЕРБ в Перник продължават да помагат като санитари в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в града. Момичетата и момчетата се отзоваха на призива на лекарите и съдействат на здравното заведение, където са настанени заразени с COVID-19.

Доброволците са разделени на екипи и организирани на смени.

„Нека дадем възможност на медиците да се съсредоточат върху пациентите и да се погрижим за безопасността им“, сподели председателят на МГЕРБ – Перник Александър Александров. Младите хора виждат огромно изтощение в медиците както физически, така и психически. Но също забелязват, че дават всичко от себе си за спасяването на човешки животи и това ги мотивира да им помагат като доброволци.                           

ГЕРБГЕРБ

ГЕРБГЕРБ

10-ти месец депутатът д-р Емил Тончев работи като доброволец в болницата в Разлог  

Народният представител от ГЕРБ д-р Емил Тончев от началото на пандемията, още след като бе обявено извънредно положение се върна на работа като доброволец в МБАЛ-Разлог. Вече близо 10 месеца народният представител от Разлог помага на колегите си в тежката ситуация. В дните, когато не е на работното си място в Народното събрание, д-р Тончев е на първа линия и преглежда пациенти в отделението по образна диагностика в МБАЛ-Разлог, където бе началник преди да бъде избран за депутат в Народното събрание. Хората, които търсят помощ от него обикновено са със симптоми на COVID-19 и за съжаление тестовете в последствие доказват диагнозата, признава д-р Тончев.                     

ГЕРБГЕРБ

Народните представители от ГЕРБ Варна Павел Христов и д-р Руслан Тошев подкрепиха РЗИ – Варна

Народните представители от ГЕРБ Павел Христов и д-р Руслан Тошев се отзоваха на призива в подкрепа на РЗИ – Варна при осигуряване на по-голяма мобилност на служителите. Те осигуриха превоз за предвижването им до домовете на граждани с установен COVID–19. На посочените адреси здравните власти връчват заповедите за карантина. Поради голямата територия на Варна и областта РЗИ изпитваше затруднения с логистиката при обхождане на адресите и местните депутати от ГЕРБ осигуриха необходимия транспорт за това.

Групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Варна дари 9 500 лева на УМБАЛ „Св.Анна“ за борба срещу коронавируса още в началото на пандемията. Общински съветници от ГЕРБ направиха и индивидуални парични дарения на различни здравни структури във Варна.             

ГЕРБГЕРБ
                                                                                                                                             

ГЕРБГЕРБ
            

                   

             

                                                                                                                                                                            


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема