Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Обратно в класните стаи: учениците от пет области тръгват присъствено на училище

Общество

Обратно в класните стаи: учениците от пет области тръгват присъствено на училище

Обратно в класните стаи: учениците от пет области тръгват присъствено на училище - Tribune.bg
Снимка:

Всички ученици в София, Стара Загора, Хасково, Силистра и Разград се връщат обратно в класните стаи тази сутрин. В останалата част от страната - ще бъдат по график.

В петте области всички паралелки ще са на училище присъствено. В цялата страна продължава присъственото обучение на децата от I до IV клас.

Облекчава се режимът в област Бургас. През тази седмица там всички ученици от V до XII клас са онлайн. От 14 февруари остават вкъщи VII, X, XI и XII клас.

Поради влошена епидемична обстановка частично обучение от разстояние се въвежда в областите Търговище и Шумен, които през тази седмица обучаваха всички в училище, съобщиха от МОН.

В останалите области през следващата седмица се прави ротация – връщат се в клас випуските, които учиха от дистанция от 7 февруари до днес, а учениците от V до XII клас, които сега са в училище, ще имат онлайн занятия.

Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 20 февруари, ще се решава от РЗИ на локално равнище според епидемичната ситуация и заетостта на интензивните болнични легла.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема