Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Обсъждат връщането на малките ученици в клас

Общество

Обсъждат връщането на малките ученици в клас

Обсъждат връщането на малките ученици в клас - Tribune.bg
Снимка:

Родителите ще имат избор да дадат съгласие тяхното дете да бъде тествано и да учи присъствено, или да остане вкъщи и да учи онлайн

Днес ще бъде обсъдена темата относно организацията на връщането на учениците от I до IV клас в училище при тестване два пъти в седмицата.

Това ще се случи на заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на средното образование от 16.00 часа. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков и социалните партньори ще направят изявления пред медиите в 17,30 в МОН.

Преди дни от МОН съобщиха, че връщането в училище при толкова високи стойности на общата заболяемост ще стане при осигуряване на максимално безопасна среда – с безплатно тестване на учениците, които не са преболедували или ваксинирани. Родителите ще имат избор – или да дадат съгласие тяхното дете да бъде тествано и да учи присъствено, или да остане в къщи и да учи онлайн. Особено за малките ученици до IV клас присъственото обучение е ключово важно.

Преди това е необходимо здравните експерти да определят теста, който ще се прилага при децата, и той да бъде доставен в училищата. От вида тест зависи организацията на самото тестване. Тя ще бъде разписана в заповед на министъра на образованието и науката.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати