Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Обсъждат всяка болница в София да има COVID отделение

Общество

Обсъждат всяка болница в София да има COVID отделение

Обсъждат всяка болница в София да има COVID отделение - Tribune.bg
Снимка:

В столицата има 13 болници, които лекуват заразените с коронавирус

Всички 90 болници с Софи да направят COVID отеления. Това е било обсъждано вчера на среща със здравния министър проф. Костадин Ангелов, съобщи новият шеф на лечебното заведение проф. Борис Богов.
Днес статистиката отчете 1 472 новозаразени с коронавирус, като най-много от случаите са в София – 483.

В момента в столицата има 13 болници, които имат отделения за лечение на заразени с коронавирус.

Мисли се за разкриване на допълнително COVID отделение в Александровска болница. Леглата за пациенти с коронавирус са запълнени, обясни Богов.

„Имаме и случай, в който пациент с положителен тест чака в Спешното отделение, защото няма легла в нашата болница. Надявам се до 2 часа да намерим решение“, обясни лекарят.

Той допълни,че заразени, които идват с линейки, не се връщат, но има случаи, в които те не са минали през системата на РЗИ и може да има проблем особено и когато няма легла.

Според него ще има ръст с 35% на заразени в следващия месец, като 10-12% ще се нуждаят от хоспитализация, каза още шефът на Александровска болница.

Той обясни, че леглата не са най-големият проблем, липсата на специалисти е по-тревожна.

В Александровска болница има 15 пациенти с COVID-19, 5 са в интензивно отделение и двама са интубирани, каза още проф. Богов.

14 души от медицинския персонал също са с положителни тестове. Освен това много от медиците на първа линия вече не искат допълнителни възнаграждения, а по-скоро - почивка, допълни шефът на Александровска болница.

Има вариант да се прехвърлят колеги към COVID отделения, ако се разкрият, но може да пострадат други пациент с хронични и тежки заболявания, допълни проф. Богов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети