Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Общественият съвет иска в МЗ да има хора, които да отговарят за Детската болница

Общество

Общественият съвет иска в МЗ да има хора, които да отговарят за Детската болница

Общественият съвет иска в МЗ да има хора, които да отговарят за Детската болница - Tribune.bg
Снимка:

В Министерството на здравеопазването се обсъжда изграждането на Национална детска болница. В срещата участват министър Галя Кондева и членове на Обществения съвет за реализация на проекта.

Преди да влязат при здравния министър от Обществения съвет поставиха едно от исканията си - да има ясна и бърза комуникация с ръководството на МЗ по проекта за изграждане на Национална детска болница.

Срещата става дни след като правителството одобри построяването на голяма частна педиатрична болница в София, но след обществен и политически натиск отмени решението си. я министър от Обществения съвет поставиха едно от исканията си - да има ясна и бърза комуникация с ръководството на МЗ по проекта за изграждане на Национална детска болница.

Председателят на Обществения съвет проф. Иван Литвиненко наблегна върху необходимостта от задвижване на процедурите по създаване на бъдеща детска болница:

"Ние желаем да имаме конкретни хора в Министерството, които да отговарят, с които да контактуваме, да няма забавяне в комуникацията и всичко, което върви, да бъде абсолютно прозрачно".

Професор Литвиненко обясни, че не е работа на Обществения съвет да иска обяснение как е дадено разрешителното за нова частна болница "Мама и аз" на територията на София, което беше придвижено до МС именно от здравния министър Галя Кондева.

По думите му, всичко, което е свързано със съмнителни решения, трябва да се установи от съответните служби.

Във вторник премиерът Димитър Главчев разпореди на ДАНС и Прокуратурата проверка на казуса с частната болница. В същия ден той се срещна с представители на Обществения съвет и от тази среща стана ясно, че до края на месеца започва събарянето на двете изоставени сгради върху терена в Горна баня, където ще бъде построена Националната детска болница.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети