Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Община Елин Пелин защити главния архитект, който отне със сила детето си от майка му

Общество

Община Елин Пелин защити главния архитект, който отне със сила детето си от майка му

Главният архитект на Община Елин Пелин Борислав Кръстев отне дъщеря си от майка ѝ Катерина Игнатова. Ставащото е записано от охранителна камера.

Според майката детето е отвлечено. Версията на бащата е че дълго време не му е позволявано да вижда малката, въпреки че по закон има право. 

От общинската администрация отказаха да коментират казуса по същество, но защитиха професионализма на архитекта. Според служители на общината Кръстев е лично назначение на кмета Ивайло Симеонов.

„В своята работа главният архитект на Община Елин Пелин – Борислав Кръстев е изключителен професионалист, отговорен, акуратен, насочен към изпълнение и резултатност. Един изключително спокоен и уравновесен човек. Личните особености в отношенията му между бившата му съпруга и децата са тема, която може да бъде в интересна на обществото, но която Община Елин Пелин не може да се ангажира да коментира“, написаха от общината.

Те заявяват, че има компетентни институции в Република България, които ще кажат на чия страна е правото.

„Предвид засиления обществен интерес е поискано своевременно писмено обяснение, за изяснение на обстоятелствата, от главния архитект Борислав Кръстев, относно клипа пуснат в публичното пространство. Община Елин Пелин осъжда всички прояви на насилие, особено в случаите, когато са намесени деца“, гласи още съобщението.

Въпреки искането на обяснение на архитекта обаче жители на общината остро критикуват липсата на по-строги действия срещу него от страна на работодателя.

Фейсбук потребител дори предупреждава, че той и негови приятели планират протест и автошествие срещу решението на общината да задържи архитекта.  


Коментари (3)

Емилия Илиева В тази ситуация винаги има две гледни точки. Затова и няма как да сме пристрастни към единия или другия родител. Ако майката не е позволявала да си вижда детето, тя също е упражнявала един вид насилие.
31.07.2020 17:58 / Отговор
Непредубеден зрител Майка ли си или платен герберски трол? И двете деца-момиченца- са присъдени на майката, по-голямото /на 4 г./ ВЕЧЕ е отвлечено от бащата, който НЕ ПОЗВОЛЯВА НА МАЙКАТА ДА ГО ВИЖДА, сега отвлича и по-малкото /на 3 г./, явно с герберското самочувствие, че всичко му е позволено-не без основание, предвид реакцията на местната управа на Елин Пелин.
01.08.2020 19:53
Катя Михайлова Възмутена съм от днешното интервю на Деница Сачева в сутрешния блок на БТВ, където не отрече, че двете деца са присъдени на майката и че той вече държи при себе си едното/не го е върнал след редовно посещение/, сега отвлича и другото, и въпреки това, ни в клин, ни в ръкав министърката се изцепи, че "ще бъде разгледана възможността децата да останат при другия родител". Може би от позицията на колежка-съупръвляваща- на бащата-гл. архитект на общината? Управляващите, освен икономическите и финансови отношения, явно вече дотолкова са изнагляли, че уреждат и семейните отношения на колегите и съпартийците си от позицията на силата. Отврат!
01.08.2020 20:56 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още