Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Община Пловдив с мерки за Коледа и Нова година

Общество

Община Пловдив с мерки за Коледа и Нова година

Снимка:

Ще има само заря на 31-ви, но без публика

Общинският кризисен щаб в Пловдив привежда в изпълнение заповедта на здравния министър, считано от 22 до 31 декември. На практика всичко, което е затворено, няма да се отваря. На заседанието на Общинския кризисен щаб е докладвано, че продължава осъществяването на засилен контрол по спазване на въведените противоепидемични мерки на територията на Пловдив от съвместни екипи на общинския инспекторат, „Общинска охрана“, „Общинска полиция“, съобщава „24 часа“.

Припомняме, че няма да се проведат коледните и новогодишните тържества на открито. Община Пловдив и район "Централен" ще създадат организация за поставянето на коледна украса на Малката главна, след като заради противоепидемични мерки бе отменен традиционният „Коледен базар Капана“. Градската управа ще организира празнична заря в Новогодишната нощ, но без сцена на открито, изпълнители и публика.

"Остават затворени нощните заведения, игралните зали и казината, спортните зали, фитнес центровете и залите за групови занимания към тях. Всички заведения за хранене и развлечения няма да работят, като се допускат само доставки или взимане на храна за дома и офиса. МОЛ-овете също остават затворени с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, както и институциите, който работят в тях – банки, доставчиците на услуги, химическо чистене", припомнят от градската управа на Пловдив.

Останалите мерки от заповедта на здравния министър са известни и остават в сила, съобщават от Кризисния щаб.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още