Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Общинар: Борис Бонев и Демократична България са срещу връзката на метрото със Симеоновския лифт

Общество

Общинар: Борис Бонев и Демократична България са срещу връзката на метрото със Симеоновския лифт

Снимка:

Борис Бонев и Демократична България са срещу връзката на метрото със Симеоновския лифт. Това обяви Силвия Христова, председател на постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика в Столичния общински съвет.

По думите ѝ с тази връзка има шанс да се улесни масовия достъп до Витоша и да се намали значително автомобилното движение към планината.

„За втори път разгледахме доклада на арх. Здравков, с който се предлага изработването на подробните устройствени планове. Докладът предвижда изграждане на нов транспортен хъб към Софийския околовръстен път с буферен паркинг, нова лифтова станция за връзка с Витоша и нова автогара. Благодаря на всички експерти, които се включиха в обсъжданията и изразиха своята подкрепа за проекта- проф. Стоян Братоев, арх. Любомир Георгиев, Елица Панайотова, арх. Ангел Захариев. Бонев, Белев и Игнатов, обявяващите се за еколози, транспортни експерти и архитекти, яростно отхвърлят разширяването на най-екологичния и бърз транспорт в града ни, дефакто ТЕ НЕ ИСКАТ ДА ИМА АЛТЕРНАТИВА НА ДЪЛГИТЕ ТРАНЗИТНИ ПЪТУВАНИЯ през града“, възмущава се Христова.  


Коментари (7)

Найден "Демократична България" на Иво Прокопиев и Христо Иванов са против проекти, от които не могат да спечелят пари!
14.05.2020 09:55 / Отговор
Miro А всеки ден от ДБ говорят, че мислят за благото на обществото, ама е ясно, че не е така. И това го доказва!
14.05.2020 12:32 / Отговор
Mims 123 И защо да няма връзка между метрото и лифта? И Бонев сигурно не може да даде разумен отговор, но когато нещо е против развитието на София - той е първа писта. Щото е назадничав, въпреки че е млад и уж модерен политик.
14.05.2020 13:19 / Отговор
Анели Бонев, Белев и Игнатов - нали точно тези преди няколко месеца ни говореха за по- бърз и достъпен транспорт до Витоша, сега пък не искат иди ги разбери какво искат - сбъркана работа.
14.05.2020 13:51 / Отговор
Стефан Поредната неадекватна постъпка на Демократична България. Но предвид, че при тях е Тома Белев – то е ясно, че само ще се излагат.
14.05.2020 21:25 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още