Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Общинари от ГЕРБ-СДС: Идеята за манипулирани резултати от програмата "София избира" е смехотворна

Общество

Общинари от ГЕРБ-СДС: Идеята за манипулирани резултати от програмата "София избира" е смехотворна

Снимка:

Идеята, че ГЕРБ би манипулирала резултатите от програмата "София избира" е смехотворна. Никой не ни задължава да стартираме такива инициативи. Нашето виждане, че са необходими инструменти, с които директно да финансираме проектите на граждани и организации е облечено в последователна работа по създаване и развитие на такива програми. От години граждански организации имат достъп до финансиране през програма „Европа“, „Култура“, „Социални иновации“, „Зелена София“, „Кризата като възможност“. Това казват от групата  на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет. 

Освен създаването на всички тези програми, можем да се похвалим с прозрачността и ефективността, с която се управляват те. В голяма част от тях привличаме външни оценители, които базирано на своята експертиза решават кой да получи финансиране с публичните средства.

Колегите в общинския съвет имат правото на свои предпочитания към подадените проекти, както и всеки друг гражданин. Но спекулациите и предположенията, без каквито и да били доказателства за пробив в системата за гласуване, са груб опит за опорочаване на резултатите от това допитване до гражданите на София.

Продиктувано от политическо твърдоглавие и отказ на г-н Бонев и сътрудниците му да се помирят с простия факт, че те нямат монопол върху мнението на софиянци. Че тяхното мнение и виждане по определени въпроси е само едно от многото възможни, и те нямат повече права от всички останали, казват от столичната група на ГЕРБ-СДС.Те изразяват надежда, че подобни инициативи за по-сериозното включване на гражданите в управлението на София няма да бъдат компрометирани от общински съветници, неспособни да чуят гласа на столичани.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още