Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Общинари от ГЕРБ-СДС: Идеята за манипулирани резултати от програмата "София избира" е смехотворна

Общество

Общинари от ГЕРБ-СДС: Идеята за манипулирани резултати от програмата "София избира" е смехотворна

Общинари от ГЕРБ-СДС: Идеята за манипулирани резултати от програмата София избира е смехотворна - Tribune.bg
Снимка:

Идеята, че ГЕРБ би манипулирала резултатите от програмата "София избира" е смехотворна. Никой не ни задължава да стартираме такива инициативи. Нашето виждане, че са необходими инструменти, с които директно да финансираме проектите на граждани и организации е облечено в последователна работа по създаване и развитие на такива програми. От години граждански организации имат достъп до финансиране през програма „Европа“, „Култура“, „Социални иновации“, „Зелена София“, „Кризата като възможност“. Това казват от групата  на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет. 

Освен създаването на всички тези програми, можем да се похвалим с прозрачността и ефективността, с която се управляват те. В голяма част от тях привличаме външни оценители, които базирано на своята експертиза решават кой да получи финансиране с публичните средства.

Колегите в общинския съвет имат правото на свои предпочитания към подадените проекти, както и всеки друг гражданин. Но спекулациите и предположенията, без каквито и да били доказателства за пробив в системата за гласуване, са груб опит за опорочаване на резултатите от това допитване до гражданите на София.

Продиктувано от политическо твърдоглавие и отказ на г-н Бонев и сътрудниците му да се помирят с простия факт, че те нямат монопол върху мнението на софиянци. Че тяхното мнение и виждане по определени въпроси е само едно от многото възможни, и те нямат повече права от всички останали, казват от столичната група на ГЕРБ-СДС.Те изразяват надежда, че подобни инициативи за по-сериозното включване на гражданите в управлението на София няма да бъдат компрометирани от общински съветници, неспособни да чуят гласа на столичани.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети