Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Общинарите в Сандански били ваксинирани заради отказ на други лица

Общество

Общинарите в Сандански били ваксинирани заради отказ на други лица

Снимка:

Здравното министерство извърши спешна проверка след сигнал, че в община Сандански са извършени ваксинации на общински съветници в разрез с плана за ваксинация на медиците от първата фаза. Проверката по случая с имунизацията на общински съветници в Сандански доказа, че редът за ваксинация на гражданите е нарушен. Това написа здравният министър Костадин Ангелов в социалните мрежи.

Според управителя на МБАЛ "Югозападна болница" случилото се е заради отказ на лица, които е трябвало да бъдат ваксинирани, съобщава NOVA телевизия.

„Опитахме се да направим една по-добра кампания по имунизацията. Предвидихме по-голямо разпространение на иформация относно дозите по ваксинирането. Въпреки всичко пак се случи ситуацията от първата кампания. Около 20 души от предварителния списък не се явиха. Ваксината е с такава технология на приложение, че веднъж извадена от хладилника – в много кратко време става неизползваема“, обясни пред телевизията директорът на МБАЛ „Югозападна болница“ д-р Илия Тонев. Той добавя, че по различни причини над 20% от персонала отказва ваксинация.

Според него общинските съветници са били доброволци в кампания за популяризирането на ваксината. Добавя, че всички медици, които са искали да се ваксинират и са на първа линия са били имунизирани срещу COVID-19.

„Не мога да кажа как са били избрани точно тези лица. Информацията е подадена от местната власт. Това се случи към края на времето за ваксинация и те не са хора, които са били подготвени предварително“, казва още д-р Илия Тонев.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още