Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Общината обнови пътищата на Витоша за зимата

Общество

Общината обнови пътищата на Витоша за зимата

Общината обнови пътищата на Витоша за зимата - Tribune.bg
Снимка:

Ремонтираха пътя до Златните мостове, хижите Момина скала и Кумата

Транспортните връзки със Златните мостове, х. Момина скала, х. Кумата и Игликина поляна вече са обновени. Това съобщиха от Столичната община, която осигури средствата за ремонта.
Някои от основните пътища по Витоша бяха рехабилитирани преди зимния сезон.

През последния месец беше извършен сериозен ремонт на пътя до местността Златните мостове и разклоненията до х. Момина скала и х. Кумата.

Отсечката до Златните мостове е със запълнени дупки, а на места асфалтът е подновен напълно. Пътните връзки до двете хижи са с пренаредени павета. Доскоро тези шосета бяха в много тежко състояние и по тях преминаваха трудно дори високопроходими автомобили.

Рехабилитирано е и отклонението до Игликина поляна, където са обособени около 10 паркоместа. Целта е хората в неравностойно положение да могат да се придвижват с автомобилите си до новооткритите спортни площадки. Това би направило престоя им в планината значително по-комфортен, съобщават от общината.

Ремонтът стана по инициатива и на фондация „София – европейска столица на спорта“, а финансовите средствата бяха осигурени от Столична община.

„Трудно ми е да изкажа огромната ни благодарност към Столична община, тъй като за първи път от няколко десетилетия се извършва подобна рехабилитация на пътната мрежа в планината. Искам специално да благодаря на зам.-кмета на София по транспорта и транспортните комуникации Евгени Крусев, тъй като тези ремонти бяха завършени в рекордно кратки срокове, за да можем да посрещнем по-спокойни зимата“ – заяви арх. Снежана Петрова, директор на Природен парк "Витоша".

Скоро по обновените маршрути в планината се очаква да потеглят и високопроходими автобуси, които ще разполагат с места за велосипеди и бордове.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още