Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Общинските ДКЦ-та се включват във ваксинацията

Общество

Общинските ДКЦ-та се включват във ваксинацията

Снимка:

На място ще бъде извършен преглед преди поставяне на имунизацията

По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова общинските ДКЦ-та се включват в масовата ваксинация, съобщиха от Столична община. Вече е създадена организация за извършване на имунизации на всички желаещи граждани и в пет общински Диагностично-консултативни центрове/ДКЦ/ на територията на столицата.

Ковид ваксини вече се поставят в 11 ДКЦ, 12 ДКЦ, 13 ДЦК, 24 ДЦК и 25 ДКЦ, където са разкрити кабинети за ваксинация.

През вчерашния ден 336 души получиха ваксина в трите многопрофилни общински болници – Първа МБАЛ, Втора МБАЛ и Пета МБАЛ и 12 ДКЦ, които първи от общинските лечебни заведения се включиха в масовата ваксинация.

Във Втора МБАЛ и Пета МБАЛ ще продължи поставянето на ваксини и на записалите се граждани от третата фаза на националния план за имунизация срещу ковид.

Желаещите трябва да носят лична карта. На място ще им бъде извършен преглед преди поставяне на имунизацията. При възможност хората могат да носят документи от епикризи за придружаващи заболявания.

Информация за адресите и телефоните на общинските ДКЦ-та могат да бъдат намерени на сайта на Столична община - https://www.sofia.bg/covid-19  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още