Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Общинските болници в София с нова апаратура и ремонти за 1,5 млн. лв.

Общество

Общинските болници в София с нова апаратура и ремонти за 1,5 млн. лв.

Общинските болници в София с нова апаратура и ремонти за 1,5 млн. лв. - Tribune.bg
Снимка:

Близо 1,5 млн. лв. общо ще отделят от собствените си средства три общински болници и една поликлиника за закупуване на медицинска апаратура и ремонти. Това ще стане след като Столичният общински съвет гласува на заседанието си днес предложенията на общинските съветници д-р Антон Койчев, д-р Веселин Милев и зам.-кмета Дончо Барбалов.

Нова апаратура искат да си купят Втора МБАЛ, Първа АГ болница „Св. София“ и ДКЦ 20. Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания „Проф. д-р Марин Мушмов“ пък има нужда от ремонт на помещения, в които ще бъде монтирана вече купена нова апаратура.

Медицинската техника, която желае да купи Втора МБАЛ е необходима за подобряване на диагностичноконсултативната помощ в отделенията по гастроентерология, по нервни болести и кардиология, както и за микробиологичната лаборатория. Общата стойност на техниката е над 720 хил. лв.

ДКЦ 20 има нужда от нов рентгенов апарат. Стойността на придобивката е до 460 хил. лв. , като в цената влизат и разходите по подготовка на помещението за монтаж на техниката.

Онкодиспансерът „Проф. д-р Марин Мушмов“ трябва да направи основен ремонт на отделението по Клинична лаборатория, където ще бъде разположена специализираната апаратура. Строителните дейности ще са на стойност 210 хил. лв.

Първа АГ „Св. София“ иска разрешение от СОС да купи автоматичен тъканен процесор (хистокинет) за хистопатологичната лаборатория на болницата. Стойността на техниката е до 35 520 лв.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети