Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Общинските кръгове на олимпиадите и на националните състезания за учениците може да са дистанционно

Общество

Общинските кръгове на олимпиадите и на националните състезания за учениците може да са дистанционно

Общинските кръгове на олимпиадите и на националните състезания за учениците може да са дистанционно - Tribune.bg
Снимка:

Общинските кръгове на олимпиадите и на националните състезания за учениците може да се състоят и дистанционно, ако няма друга възможност, заради преустановения образователен учебен процес в училищата вследствие пандемията от COVID-19. Това информира в заповед министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, с която променя и допълва своя заповед за организирането на ученическите олимпиади и на националните състезания в държавните, общинските и в частните училища, и в чуждестранните училища на територията на България през учебната 2020/2021 учебна година.

„По решение на директора на съответното училище общинските кръгове на ученическите олимпиади, на националните състезания, ако имат такива кръгове, както и училищните кръгове на националните състезания по професии, за които подготовката на изпитните материали за съответните възрастови групи се осъществява от училищни комисии, при липса на друга възможност, се провеждат от разстояние в електронна среда при осигурени технически и технологични условия, като се гарантира равнопоставеност и обективност на работата на участващите ученици“, гласи новата заповед на министър Вълчев.

Заповедта се издава при условията на чл. 73 от АПК, поради необходимост от предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 с цел опазване на живота и здравето на учениците, педагогическите специалисти и другите служители в училищата.       

В нея се посочва още, че общинският кръг на дадена олимпиада или на национално състезание трябва да се състои „в срок не по-късно от две седмици преди датата на провеждане на областния кръг на съответната изява“.                                                                                                                       


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати