Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Обстановката на места остава усложнена

Общество

Обстановката на места остава усложнена

Снимка:

Улиците в София са обработени срещу заледяване

Зимната обстановка на места в страната остава усложнена. Силният сняг и виелиците създадоха проблеми на много места.

Късно снощи особено тежка беше ситуацията край Варна. Бяха затворени ключови пътища, включително Варна - Добрич.

„Критична е ситуацията към момента. Знаете, че основният проблем във Варна е вятърът и снощи в следствие на тези снегонавявания имаше доста преспи, които затвориха пътищата, още е затворен пътят Варна - Добрич, надявам се до час-два да бъде отворен“, каза пред БНТ областният управител на Варна Стоян Пасев.

В момента три населени места са без ток, две общини са обявили частично бедствено положение - Суворово и Долни чифлик.

12 села в община Добрич са без ток. В община Каварна те са четири, в Генерал Тошево – две. Без вода са шест села в Добричко, има села без вода на територията на община Балчик, съобщи БНР. От МВР-Добрич информираха, че стотици автомобили са били вадени от преспите по пътя за Балчик и Варна през изминалата нощ.

Дете от Каварна е имало нужда от настаняване в болница, но линейката не е успяла да стигне до Варна и се е върнала обратно. 22 см е снежната покривка.

В София снощи са извършени обработки срещу заледяване на трасета на обществения градски транспорт, мостове и стръмни планински участъци. На терен са работили над 80 снегопочистващи машини в районите Витоша, Панчарево, Кремиковци, Нови Искър, Овча купел, Красна поляна, Триадица, Сердика, Банкя.

Извършени са обработки със смеси срещу заледяване на общинските пътища, както и на Южната дъга на Околовръстен път. Опесъчаване е направено на двата пътя в планината Витоша – „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“.

Градският транспорт се движи по разписание. Екипите на Столичен инспекторат извършват контрол на дейностите по почистване. Обходи на терен осъществяват и екипите на аварийната дирекция на Столична общината. Управителите на търговски обекти, офиси и етажните собствености трябва да почистят прилежащите на сградите си площи. Апелът към шофьорите е да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат внимателно със съобразена скорост.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още