Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Обявиха частично бедствено положение в част от Дупница

Общество

Обявиха частично бедствено положение в част от Дупница

Снимка:

Движението между Дупница и Бобошево е спряно, пътува се по път I-1/E79

Кметът на Дупница Методи Чимев обяви частично бедствено положение за част от територията на града. Причината е пожарът, който избухна в района на фирма "Феникс Ресурс" - под мост на автомагистрала "Струма", в землището на село Грамаде. Там има различни отпадъци, които са леснозапалими. Срокът на частичното бедствено положение е до 14 август до 24.00 часа.
Огнената стихия е овладяна, но причини сериозно задимяване и обгазяване в района.

За ръководител на операциите е определен началникът на РС ПБЗН - Дупница. Кметовете и кметските наместници на засегнатите населени места от общината трябва да започнат незабавно провеждане на планираните дейности за защита на живота и здравето на населението и опазването на околната среда.

Щабът за изпълнение на Общинският план за защита при бедствие ще бъде при непрекъснат режим на работа.

Огънят е обхванал основите на автомагистрала "Струма", а с огнената стихия се борят пожарни коли, цялата налична техника на "ВиК" и общината, десетки доброволци и полиция. В потушаването са се включили автомобили на противопожарните служби от Самоков и Благоевград, фирми, както и зърнопроизводители с техника.

Ограничено е движението в пътния участък на магистралата. Забраната е в двете платна за движение в участъка между пътен възел Дупница и пътен възел Бобошево. Движението се осъществява по път I-1/E79 и се регулира от Пътна полиция, съобщиха от АПИ.

На място са пристигнали експертни групи от Областното пътно управление и Министерството на регионалното развитие, за да вземат отношение по участъка на магистралата и дали е компрометиран в следствие на огъня.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив