Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Обявиха грипна епидемия в няколко града

Общество

Обявиха грипна епидемия в няколко града

Обявиха грипна епидемия в няколко града - Tribune.bg
Снимка:

Над 40 са вече доказаните случаи на заболели

Расте броят на заразените с грип у нас. Над 40 са вече доказаните случаи на заболели с т.нар свински грип от началото на грипния сезон, съобщи БНТ. Има един смъртен случай в Смолян.

Първо грипна епидемия беше обявена в Хисаря, след това последваха и други градове. Общините Дупница и Сапарева баня обявиха грипна епидемия, която е в сила от утре – 21 януари до 27 януари.

Д-р Магдалена Баймакова, гл. ас.т в Катедра “Инфекциозни болести” към ВМА-София разказа, че и при тях се усеща увеличаване на броя на пациентите с респираторни инфекции. В момента циркулират грип тип А и Б. Тя успокои, че всичко е в реда на допустимите неща, както всяка година по това време.

От болницата са подготвени. Хората знаят кои са ключовите симптоми и кога да потърсят помощ. Характерно за грипната инфекция е нейното внезапно появяване с остро начало.

Междувременно стана ясно, че учениците в Карнобат излизат в грипна ваканция. Кметът Георги Димитров е издал заповед, че от вторник до четвъртък (включително) ще са неучебни дни. В заповедта се посочва, че се въвежда строг ежедневен филтър в детските заведения, като болните деца няма да се приемат. Нарежда се да се ограничат масовите мероприятия - концерти, събрания, спортни прояви и др.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати