Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Обявиха обществената поръчка за метрото през Гео Милев и Слатина

Общество

Обявиха обществената поръчка за метрото през Гео Милев и Слатина

Обявиха обществената поръчка за метрото през Гео Милев и Слатина - Tribune.bg
Снимка:

То ще е 5,6 км с 6 станции и ще стига от Орлов мост до „Света Анна“ на Цариградско шосе

Обявиха обществената поръчка за строителство на продължението на третата метролиния в София от ул. „Шипка“ през район „Слатина“, зала „Арена Армеец“ до Окръжна болница, съобщава „24 часа“.

Според документацията общата дължина на участъка, включително метростанциите, е 5 666 м. По трасето ще се изградят 6 подземни метростанции.

Бъдещата линияБъдещата линия

Разклонението на третата линия отново ще се изгражда с тунелно-пробивна машина и по нов австрийски тунелен метод. Пероните  а всички 6 нови станции ще са с преградни остъклени стени, отварящи се синхронно с вратите на пристигащите влакове. Обществената поръчка, обявена от общинската фирма „Метрополитен“ ЕАД, е разделена на пет обособени позиции. Срокът за подаване на оферти е 14 април, а прогнозната стойност на новия участък е 530 млн. лв.

Първата станция ще е разположена на кръстовището на улицата „Гео Милев“ и „Черковна“. Следващата ще е на кръстовището на улиците „Гео Милев“ и „Н. Коперник“, после метрото ще спира при кръстовището на ул. „Гео Милев“ и ул. „Слатинска“. Оттам следва метростанция на кръстовището на булевардите „Асен Йорданов“ и „Шипченски проход“. Петата станция се планира да е при зала „Арена Армеец“, а последната - от източната страна на съществуващия пешеходен подлез под бул. „Цариградско шосе“. Там ще се изгради и паркинг с общо 230 паркоместа, 28 от които ще са за хора в неравностойно положение.

Шестте нови метростанции трябва да бъдат изградени за срок от 4 г.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети