Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Обявилият гладна стачка не плащал издръжка, бившата му жена избягала от града заради тормоз

Общество

Обявилият гладна стачка не плащал издръжка, бившата му жена избягала от града заради тормоз

Снимка:

Генов искал социалните да му кажат новия ѝ адрес

Обявилият гладна стачка пред президентството Владимир Генов от години преследвал майката на детето си, която дори е напуснала родния си град, за да се спаси от тормоза. Това твърди ПИК, позовавайки се на близки на бившата му съпруга.

От няколко дни той твърди, че гладува и не се чувства добре. Той разказа още, че не можел да се вижда често с детето си и затова отказвал да приеме храна. Пропуска обаче да отбележи, че не социалното министерство, а съдът е присъдил родителските права на майката на детето му и той има право да го вижда през уикенд.

По искане на майката след развода през 2012 г. съдът е присъдил предаването на детето да става в присъствието на социален работник, тъй като тя се бои от личен контакт с него.

Години наред това се е случвало, като миналото лято мъжът е прекарал и полагащия му се месец ваканция с детето. Тогава той е работел в Италия и доста рядко си е идвал в родината.

Ето какво още гласи разказът на запознатите според ПИК.

„Той живее и работи в Италия през по-голямата част от времето и не се сещаше за детето. Жена му избяга от Варна и се премести чак в София миналата година, за да се скрие от него. Преди това той я тормозеше и преследваше всеки път, като си идваше у нас. Налагаше се да се крие по роднини, само и само да се спаси от него. Случвало се е да напада и псува съседите“.

Според близките целта на Генов е институциите да му дадат новия адрес на бившата му жена. Социалните работници обаче нямат право да направят това, а са длъжни единствено да следват разпоредбите на съда и да му предават детето на определените срещи и после да го връщат на майката. Той обаче продължава да ги атакува и твърди, че не се спазвали правата му, отказвайки категорично да се съобрази с разпоредбите на съда. Дори принудил социалните да му разкрия училището, където учи детето му и се случило обичайното - отишъл да вдига скандали на директора, да го тормози и притиска, за да му осигурява по-чест достъп до наследника му.

Въпреки това от Агенцията за социално подпомагане многократно правят опити да помогнат на Гено и му предлагат безплатна консултантска помощ, както и психологическа, така че да успее да установи по-добра комуникация с детето и бившата си съпруга. Той обаче отказва помощта на държавата и държи не да се спазват законите, а неговите лични желания.

Бившата му жена е подала сигнал до прокуратурата, за това, че не е плащал издръжка и я тормози.  


Коментари (6)

Радост вкъщи Това с гладната стачка ми хареса! Напълнях покрай този Ковид. Колко плащат?!
05.08.2020 09:29 / Отговор
кесо Поредния "достоен" представител на червения лумпениат.
05.08.2020 10:23 / Отговор
мона Абе, тоя не изглежда да е изпосталял от гладната стачка ?
05.08.2020 10:40 / Отговор
Пич Тоя може да си позволи поне 20 дни стачка
05.08.2020 11:10 / Отговор
Либеро 20 дни бира и кебапчета изискват леко разтоварване.
05.08.2020 12:39 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още