Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Обзор гласува за отделяне от Несебър

Общество

Обзор гласува за отделяне от Несебър

Обзор гласува за отделяне от Несебър - Tribune.bg
Снимка:

Референдумът в неделя ще бъде признат, ако 40% от имащите право на вот гласуват

В Обзор се провежда референдум за отделянето на морското градче и шест села от Община Несебър. Той се свиква със заповед на областния управител на Бургас по искане на Инициативен комитет „Зa отделянето на Обзор от Несебър“, предаде БГНЕС.

Референдумът протича при засилен интерес.

Опашка се изви пред училището в Обзор още преди да отворят трите секции в 7.00 часа. Имащите право на глас по избирателни списъци са 2114 души. За да бъде признат референдумът за успешен трябва да гласуват 40% от имащите право на глас или 846 души. Те трябва да отговарят на въпроса „Подкрепяте ли предложение за обособяване на нова община с център град Обзор“.                                           

Първи днес гласува 91-годишният Димитър Кисьов.

Полиция следи дали се спазват противоепедимчните мерки. В ранните часове на деня пред секциите се забеляза струпване на хора. В стаите за гласуване членовете на СИК са зад плексигласови прегради. Осигурени са дезинфектанти и маски. На хората е препоръчано да си носят сини химикалки.

До 10 часа бяха гласували 20% от имащите право на глас. Нарушения не са констатирани.

От петък вечер започна подготовката на 9 изборни секции – 3 в Обзор и 6 в селата Баня, Емона, Приселци, Раковсково, Паницово и Козница. Отпечатани са 3 000 бюлетини.

Кметът на Несебър Николай Димитров посочва, че финансовите разчети от 2008 година до 2020 година са достатъчно показателни, че отделянето на Обзор в самостоятелна община ще бъде пагубно за бъдещото развитие за морския град .

Кметът на Обзор Христо Янев пък е категоричен, че Несебър спъва развитието на града. Не се отделяли достатъчно средства за инфраструктура и археология. Разчетите показвали, че сами ще се справят по-добре.

                                                                                                                                                                                                


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати