Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Очаква се до края на седмицата движението по бул.“Цар Освободител“ да бъде възстановено

Общество

Очаква се до края на седмицата движението по бул.“Цар Освободител“ да бъде възстановено

Очаква се до края на седмицата движението по бул.Цар Освободител да бъде възстановено - Tribune.bg
Снимка:

В момента се полага новата маркировка, приключва работата по активните ленти за движение на бул.“Цар Освободител“. Пренареждането на паважната настилка се извършва по проект в обхвата само на платната за активно движение (очертани с хоризонтална маркировка) на бул.“Цар Освободител“ от бул.“Васил Левски“ до ул.“15-ти ноември“. Очаква се до края на седмицата движението да бъде възстановено. Това каза при проверка на обекта днес зам.-кметът по строителство инж.Ангел Джоргов, съобщиха от СО.

Кръстовището пред сградата на БАН, което е отворено за движение, не е част от обхвата на проекта. Работи се по отделни участъци в зоната на кръстовището, по които има неравности, уточни също инж.Джоргов.

Работата се извършва по утвърдената от НИНКН технология. Тя беше изработената от експертна група от преподаватели от УАСГ и МГУ, инженери и строители. Паветата бяха предварително сортирани по размер, тъй като са с различна големина. В пренареждането се използват налични павета от същия булевард, както и такива, които са съхранявани на склад.

По думите на инж.Джоргов белите ивици са част от стара маркировка, която се почиства от строителя по възможно най-щадящия начин.

Откакто са наредени преди повече от столетие жълтите павета са ремонтирани само частично през 60-ти и 80-те години и са използвани различни материали като битуми, катрани и смоли.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати