Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Очаква се интензивен трафик: АПИ призова шофьорите да карат внимателно и да използват алтернативни маршрути

Общество

Очаква се интензивен трафик: АПИ призова шофьорите да карат внимателно и да използват алтернативни маршрути

Очаква се интензивен трафик: АПИ призова шофьорите да карат внимателно и да използват алтернативни маршрути - Tribune.bg
Снимка:

Във връзка с очаквания интензивен трафик в края на почивните дни около 24-ти май, от АПИ призовават да се планира по-внимателно времето за пътуване и при нужда да се ползват и алтернативни маршрути.

Над 91 хиляди превозни средства са излезли от София на 21-ви и 22-ри май, отчитат трафик камерите на Пътната агенция.

За улеснение на трафика по АМ „Тракия“ днес и утре в района на надлеза при 159-ти км ще има две ленти за София и една за Бургас.

В 2-километров участък на територията на област Бургас на АМ „Тракия“ в платното за София движението днес ще е в една лента поради ремонтни дейности на настилката в активната и аварийната лента. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно ограничението на скоростта - 70 км/ч.

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли „Чирпан – Изток“ и „Стара Загора“ на АМ „Тракия“. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут. Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан – Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора - Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора - Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан – Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.

Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. От АПИ апелират шофьорите да използват и първокласния път за по-голямо удобство при пътуване в пиковите дни и часове. Алтернативен маршрут на АМ "Хемус" в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.

От АПИ апелират шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не се предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати