Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Очаква се засилен трафик заради трите почивни дни

Общество

Очаква се засилен трафик заради трите почивни дни

Очаква се засилен трафик заради трите почивни дни - Tribune.bg
Снимка:

Поредната акция на „Пътна полиция“ започва от днес

Днес е последният работен ден преди три почивни във връзка с Деня на Съединението. Очаква се засилен трафик в цялата страна заради дългия уикенд. Поредната акция на „Пътна полиция“ започва от днес, съобщават от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата.

Възможно е да се получат дълги колони от автомобили на границата с Гърция, тъй като граничният пункт „Кулата“ все още е единственият възможен, през който хората могат да стигнат до гръцките плажове.  

Инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата съобщи, че заради очакваното засилване на трафика в поредицата от няколко почивни дни около Деня на Съединението е планирана полицейска операция.

Тя има за цел да обезпечи нормалния трафик и да засили контрола над водачите през почивните дни, съобщават от МВР.

Операцията е разделена в две основни направления. В петък след обяд, събота сутринта, както и в понеделник е създадена организация за подпомагане на движението на изходите на столицата и основните пътни направления в страната.

За тази цел е ангажиран целият наличен състав на Пътна полиция. За нормалното придвижване ще следят и екипи на Жандармерия и Охранителна полиция. Екипите освен с регулиране и подпомагане на движението ще се движат и в транспортния поток с превантивна цел.

Вторият акцент на операцията е насочен към контрола на водачи, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества. Заради това в самите почивни дни ще бъде засилено полицейското присъствие в района на курортите, населените места и увеселителните заведения.

„Това решение е взето на база на притеснителни данни от миналия уикенд, където след анализ констатирахме доста голямо завишение и на пътно-транспортните произшествия с водачи, които са употребили алкохол", заяви Близнаков.

Тревожни са резултатите от приключилата вчера акция на полицията, каза главен инспектор Николай Крушарски: „Най-много са констатирани нарушения за неизползване обезопасителните системи на автомобила, както и каски на мотоциклетите - над 1100 водача са наказани за това нарушение. Паралелно с това са установени над 15 000 нарушения за превишена скорост“.             


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати