Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ОДМВР-Кюстендил: Няма джипове по пътя за Рилските езера

Общество

ОДМВР-Кюстендил: Няма джипове по пътя за Рилските езера

ОДМВР-Кюстендил: Няма джипове по пътя за Рилските езера - Tribune.bg
Снимка:

Няма нерегламентирано и безконтролно движение на джипове по Седемте рилски езера. Такова е имало за кратко в събота, но ситуацията е под пълен контрол. Това каза за БНР шефът на областната дирекция на полицията в Кюстендил ст. комисар Елиан Стамболийски.

Движението на джипове, които повече от 20 години превозват нерегламентирано туристи и багаж към Седемте рилски езера и печелят добре, е забранено от по-миналия четвъртък със заповед на министър Емил Димитров. По мрежите обаче се появиха снимки за уикенда, на които се виждат джипове в двете посоки по единствения път от бариерата при началната станция на лифта до 17-я стълб на седалковия лифт.

Туристите, а те през почивните дни са стотици по циркуса, които ги ползват, плащат по 15 лева на клиент. Старши комисар Елиан Стамболийски сподели: "Вчера е имало някакъв промеждутък, в който са ги изпуснали, иначе по принцип не вървят джиповете. Имаме екип там. До края на сезона със сигурност ще останат".

Контролът дали джиповете спазват забраната е на рейнджърите на НП "Рила". А в по-долната часта на трасето - на горската стража и на полицията. Общината в Сапарева баня няма правомощия да ги спира и контролира, казва кметът Калин Гелев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати