Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МС одобри над 29 млн. лв. за работа с деца от уязвими групи и за обучение в защитени специалности

Общество

МС одобри над 29 млн. лв. за работа с деца от уязвими групи и за обучение в защитени специалности

Снимка:

Правителството одобри и над 36 милиона лева за осигуряване на учебници и познавателни книжки

Министерският съвет одобри трансфер в размер на 29 998 109 лв. по бюджетите на общините за 2020 г. за работа с деца и ученици от уязвими групи в детските градини и училищата и за издръжка на паралелки за придобиване на квалификация по защитени специалности от професии и специалности от професии, по които има очакван недостиг от специалисти на пазара на труда. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Предоставянето на средствата по бюджетите на общините за 2020 г. няма да доведе до въздействие върху държавния бюджет, тъй като те са разчетени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2020 г.

Министерският съвет одобри и допълнителни трансфери за общините в размер на 36 262 054 лв. за закупуване на познавателни книжки, учебници, достъп до електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и за учениците от I до VII клас в общинските детски градини и училища за 2020 година.

Министерството на образованието и науката е изготвило разпределение на средствата по общини. Размерът на средствата за всяка община е определен въз основа на определените нормативи на средствата за закупуването на познавателни книжки, учебници, достъп до електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала, както и със срока на ползването им.

Изготвеното разпределение на средствата е съобразено и с броя на децата и учениците към февруари 2020 г., на база получената информация от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование.

Средствата са предвидени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2020 година.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още