Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Одобрени са средствата за ж.п. линията Крива паланка - България

Общество

Одобрени са средствата за ж.п. линията Крива паланка - България

Снимка:

Одобрено е споразумението за безвъзмездна финансова помощ от Инвестиционния фонд за Западните Балкани за железопътната линия Крива паланка – България.

Правителството разгледа информацията за безвъзмездните средства чрез 25-та покана за техническа помощ и 6-та покана за безвъзмездна финансова помощ за изграждане на участъка Крива паланка - граница с Република България като част от коридор № 8, съобщи МИА, предаде БГНЕС. Общественото предприятия Железопътна инфраструктура на Република Северна Македония трябва да подаде заявление за тази помощ до Инвестиционния фонд за Западните Балкани.

С тази безвъзмездна помощ ще се ускори значително процесът за завършване на железопътната линия между Северна Македония и България, което е част от ангажимента на Скопие за развитието на Паневропейски коридор № 8. Получаването на инвестиционната помощ ще допълни финансовата част за изграждането на участъка Крива паланка – границата с България, което ще намали финансовите задължения на Северна Македония.  


Коментари (1)

Марсоход Нашите разглезени и некоректни братя,няма да направят и километър от това трасе!От 20 години има мостове и други бетонни съоръжения,които се виждат от пътя и нищо!Така,както се държат по въпроса с историята,така ще се държат и за инфраструктурата!
23.02.2021 18:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още