Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Затвориха ресторант в Перник-работел в условия на пандемия

Общество

Затвориха ресторант в Перник-работел в условия на пандемия

Затвориха ресторант в Перник-работел в условия на пандемия - Tribune.bg
Снимка:

Собственикът вече не стопанисва обекта, не си е плащал и наема, заяви кметът на Перник

Бизнесменът Мите Герака, който държи ресторанта в Двореца на културата в Перник е официално изгонен от днес, съобщава ZaPernik.com. Със заповед на кмета договорът за наем между него и Общината е прекратен. Наемателят не е плащал задълженията си в размер на над 13 000 лева, основно наеми към Общината. Освен това в условие на пандемия и забрана заведенията да работят, в петък вечерта от Двореца на културата в града са се чували маанета и кларинети. Снимки отвътре, качени във Фейсбук са показали тържества, главно на роми, пише сайтът.

„Недопустимо е да се правят купони, когато е забранено. Недопустимо е да чувам чалги и маанета от Двореца на културата. Аз не харесвам тази музика и няма да има такава музика в Двореца на културата. Не съм против, който я харесва да я слуша, но не в Двореца на културата“, заяви кметът на Община Перник Станислав Владимиров.

„Да. От днес вече не може да стопанисва ресторанта. Не си е плащал наема за над 13 000 лева. Също недопустимо прегрешение. Който е нечестен – няма работа с Община Перник“, допълни той.

„Предстои основен ремонт на Двореца на културата. По време на ремонта пълна трансформация на организацията на културната дейност в града ни. Масово съкращение на заплатаджии и нов културен афиш – богат на заглавия. В момента близо 1 милион лева годишно се изяждат за заплати и администрация в Двореца на културата и младежкия дом, а насреща няма никакъв продукт. Сега ще е обратно – тези пари ще отиват директно за култура, а не за заплати, както беше досега. В Перник ще гостуват най-добрите представления, ще се правят най-добрите концерти, ще се подпомогне фестивала „Сурва“, а местните състави, които работят яко, ще се изявяват пред публика, но заплати на кибици няма да има. Закрива се почти всичко старо и неработещо. Например театъра. Той няма постановки, но яде стотици хиляди лева за заплати. Знаете ли за тези пари колко театър ще се играе в Перник? Ще гледате най-добрите актьори от цяла България – Георги Мамалев, Татяна Лолова, Зуека, плюс опера, балет, концерти. Закривам всички заплатаджии и откривам културния живот на Перник. Който е направил добро представление – Община Перник ще го покани“, категоричен е кметът на Перник.

По думите му също така не може да има общински оркестри и то няколко на заплата, които да нямат почти никакви представления.

„Ако някой иска да си прави оркестър в Перник или театър – ще дадем база за тренировки и репетиции, но няма да плащаме заплати. Разбира се, съгласни сме да си плащаме за участието им в наши програми, но заплати за милиони лева не мога да давам. Това е останало от десетилетия и не работи. Ще имаме вече културна програма всяка петък вечер, след като ремонта на Двореца на културата приключи догодина. За същите пари, които перничани плащат с данъците си, ще имаме 10 пъти повече културен живот в Перник. И то на най-високо ниво“, подчерта Станислав Владимиров.                                                                                                                                                                                                                                                                                     

                                                                                             


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети