Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Официално: Маските стават задължителни и на открито от четвъртък

Общество

Официално: Маските стават задължителни и на открито от четвъртък

Снимка:

Маските ще са задължителни до края на ноември ако ситуацията е такава, каза министър Ангелов

Маските стават задължителни и на открити обществени места от четвъртък – 22 октомври. Това съобщи на брифинг в Ловеч министърът на здравеопазването д-р Костадин Ангелов.

За връщането на мярката са се обявили много лекари и медицински сестри, а причината за това - високият ръст на новозаразени.

„Целта е да намалим броя на заразените, по-малко пациенти да постъпват в болница и по-малко да умират. С тази мярка пазим и българските медици“, каза още Ангелов.

Той съобщи, че дава един ден, за да се снабдим с маски. “Очакваме намаляване на заболеваемостта. От четвъртък ще бъдат задължителни за всички до края на месец ноември, ако ситуацията остане такава”, каза той.

В Ловешка област 6 болници са ангажирани с лечение на COVID симптоматика. Две са основните болници активно участващи при лечение на пациенти с COVID - в Ловеч и болницата в Троян. Там има достатъчно свободни легла. Учебният процес ще продължи присъствено в училищата в Ловеч.

Мерките са еднакви за всички. Маските ще са задължителни до края на ноември ако ситуацията е такава, каквато е сега.

Министърът уточни, че Националният логистичен център ще бъде ситуиран в София, той ще работи като кол център 24 часа 7 дни в седмицата. Държавата ще бъде разделена на 6 административни големи района. За всяка една шестица има няколко административни области. Този денонощен център ще има задачата да осъществява ефективна логистика на всички процеси между всички институции денонощно.

От четвъртък карантината става от 14 на 10 дни само при определени условия.  


Коментари (3)

Аз предлагам веднага Боцето да открие цех и да се отпочине шиене на бурки за жените, а за мъжете качулки.
20.10.2020 17:48 / Отговор
Аз предлагам да ходиш да лекуваш ти в ковид отделенията и да съобщаваш на близките за поредния починал, така няма да имаш време нищо да предлагаш.
20.10.2020 22:59
Аз нося маска и спазвам мерките, но това е малко прекалено. Защото много хора не ги носят на закрито, а какво остава на открито.
20.10.2020 19:04 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още