Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Официално: Отварят заведенията от 1 март, езиковите центрове и обучителните школи

Общество

Официално: Отварят заведенията от 1 март, езиковите центрове и обучителните школи

Официално: Отварят заведенията от 1 март, езиковите центрове и обучителните школи - Tribune.bg
Снимка:

Конгресно-конферентни мероприятия, семинари и конкурси са разрешени при използване на 30% от капацитета на помещенията

От 1 март се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания. Занятията трябва да се провеждат в съответствие с изготвените от министерствата на образованието и науката и здравеопазването Насоки за работа на системата на училищното и предучилищното образование в условията на COVID-19. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със своя заповед, издадена днес.

Със същата заповед се допуска провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи,

организирани от юридически и физически лица. Изискването е за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и дезинфекция.

Отпада забраната да бъдат провеждани в присъствена среда групови и извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда занимания.

От 1 март, между 6:00 ч. и 23:00 ч., се разрешават посещенията в заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, с изключение на дискотеки – бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, които ще отворят от 1 април. Изискванията към обектите, които ще отворят на 1 март, са: да използват не повече от 50% от капацитета си, при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитна маска за лице от персонала.

Отново от 1 март, в часовия диапазон между 6:00 ч. и 23:00 ч., работата си могат да възобновят и игралните зали и казината, при използване на не повече от 50% от капацитета си

и носене на защитна маска за лице от персонала и посетителите.

От 1 март се разрешава провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната, а от 1 април - и в чужбина.

Разрешават се и изложенията при създаване на организация за еднопосочно движение и спазване на физическа дистанция от 1,5 м. между посетителите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

мими Е да де ама затварат 3 март.... И сега КАСКЕТЯ требва да атакува Шипка и Президента, както лани Президентството щото той (президента) не може да не наруши и да не отиде горе (все едно като на кръчма).....
И тогава народа окончателно ще се въздигне и да викне ...МУТРИ ВЪН...И да ги изрита мутрите!!!!
27.02.2021 00:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети