Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ограничават движението на тежкотоварни автомобили по магистрала „Хемус“

Общество

Ограничават движението на тежкотоварни автомобили по магистрала „Хемус“

Ограничават движението на тежкотоварни автомобили по магистрала Хемус - Tribune.bg
Снимка:

От 8:00 до 12:00 часа днес ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона от 30-ти до 47-ми км на автомагистрала (АМ) „Хемус“ в посока Варна, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-ти км на АМ „Хемус“ по пътна връзка „Витинска река“, ще продължава по пътя София – Ботевград и пътя до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км на АМ „Хемус“.

При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на моторни превозни средства (МПС) над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „Правец“ (при 52-ри км) по пътя Ботевград - Ябланица и ще се връща отново на магистралата при пътен възел „Осиковска Лакавица“ (при 60-ти км). Временното ограничение в движението е за оптимизиране на трафика по автомагистрала „Хемус“ в района на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ преди предстоящите почивни дни, когато много хора тръгват на път, обясниха от АПИ.

На 3 декември (неделя) от 14:00 до 20:00 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона от 60-ти до 52-ри км на АМ „Хемус“ в посока София. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „Осиковска Лакавица“ (при 60-ти км) по пътя Ботевград – Ябланица и ще се връща на магистралата по пътен възел „Правец“ (при 52-ри км). При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на МПС над 12 тона ще се пренасочва и от пътен възел „Ботевград“ (при 47-ми км) по път II-17 и по пътя София – Ботевград до пътна връзка „Витинска река“ (при 30-ти км) на АМ „Хемус“.

От пътната агенция апелират шофьорите да спазват правилата за движение и указанията на служителите на „Пътна полиция“, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети