Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Столицата ще въведе мерките от Етап 3 на пандемичния план

Общество

Столицата ще въведе мерките от Етап 3 на пандемичния план

Столицата ще въведе мерките от Етап 3 на пандемичния план - Tribune.bg
Снимка:

Ограничения ще има и в други области, мерките стават ясни до петък

Здравните власти обмислят затягане на противоепидемичните мерки в някои области. Това обяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, след заседанието на Националния пандемичен комитет.

„Във връзка с динамичното развитие на ситуацията в някои области на страната - София, София- област, Бургас, Пловдив, Благоевград, Перник, Стара Загора, Видин, където заболеваемостта е най-висока, се обсъждат въвеждането на нови мерки”, каза той. И допълни, че финалните решения за мерките ще бъдат взети от Националния щаб, който ще заседава в петък.

София-град може да въведе мерки от Третия етап на пандемията спрямо Националния план.

Етап 3 предвижда: Ограничаване на капацитета до 50% и работа до 22 часа на обекти и дейности

Кунчев посочи, че СРЗИ ще предложи на МОН да се премине на ротационен принцип на обучение до ваканцията /бел.ред междусрочната ваканция/, а именно от понеделник присъствено да учат от 1-4-и клас, 7-и, 10-и и 12-и клас. Останалите ученици от 5-и, 6-и, 8-и, 9-и, и 1-и1 клас да преминат към електронна форма на обучение.

Във връзка с премахването на голяма част от противоепидемичните мерки във Великобритания доц. Ангел Кунчев коментира, че това може да се случи и у нас, когато заболеваемостта спадне и достигнем ваксинационното ниво на Острова. По думите на Кунчев е необходимо време.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети мерки, ковид
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети