Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Огромен пожар в Стара Планина, близо до Рожен и Клисура

Общество

Огромен пожар в Стара Планина, близо до Рожен и Клисура

Огромен пожар в Стара Планина, близо до Рожен и Клисура - Tribune.bg
Снимка:

Голям пожар пламна в Стара Планина, близо до Рожен и Клисура. Това съобщи Стефан Стефанов от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". За гасенето му се очаква се помощ и от армията, съобщава БНР.

"Отново е възникнал много голям пожар на територията на област Пловдив, в района на Стара планина около Розино и Клисура. Там очакваме съдействие от Министерство на отбраната отново хеликоптер да помогне с пожарогасенето.

Не можем да минем в никакъв случай без колегите от горските стопанства, които Слава Богу, в последните години също са оборудвани с високопроходима техника, с гасителни средства", обобщи Стефанов.

Общо 360 сигнала за пожари в страната са получени вчера и днес. Основната причина за възникването им остава човешката дейност, разказва Стефанов: "Високите температури и сухата растителност, доста добре израснала през валежните пролетни месеци, са само предпоставка. Наличието на силен вятър също е предпоставка.

Около 90%  от възникналите произшествия са свързани с човешка дейност. Много малка част от тях са вследствие на природни явления, мълнии, технически аварии по  далегопроводи и други такива, човешката дейност, изразяваща се в нерегламентирано и неправилно използване на открит огън, паленето на огнища, изгарянето на сухи отпадъци, опожаряването на сухи треви и стърнища".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати