Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Огромна градушка в Софийско и Тетевен

Общество

Огромна градушка в Софийско и Тетевен

Огромна градушка в Софийско и Тетевен - Tribune.bg
Снимка:

Около 16:15 часа в община Ботевград е паднала силна градушка, с огромни ледени късове. Има щети по земеделската продукция. Към момента се отстраняват над десетина паднали дървета. Няма данни за пострадали и бедстващи хора, съобщи кметът на общината Иван Гавалюгов.

Кметът смята, че може би има щети и в домовете на жителите на общината и по автомобилите им. По думите му ледените късове са били големи колкото юмрук на дете и кокоши яйца.

Много хора вече публикуват в социалните мрежи снимки на повредените си автомобили.

През изминалите дни не е имало силни валежи на територията на общината. Градушката е започнала поетапно, първо е имало дъжд и постепенно се усилвал към градушка. Кметът вече е проверил и общинските камери и не е имало хора по улиците.

В Правец, Тетевен и околни села също е паднал град.

Унищожителната градушка в Софийско идва само ден след като ледени късове нанесоха огромни щети по покриви на къщи, улици и автомобили във Велико Търново, Ловеч, Шумен и други градове на страната.

Градушка с размерите на яйце е паднала в Рибарица, съобщи  кметът Пенка Ганева. Ледените блокове са нанесли щети върху покривите и прозорците на къщите, има пострадали и автомобили, както и унищожена реколта.

По думите на кмета такава градушка никой не помни в селото. Пострадали хора няма.

Инж. Мартин Мачев, директор на Националния институт по метеорология и хидрология – филиал Плевен, заяви пред  БТА, че градушката е била придружена с интензивен дъжд – 20 литра на кв. м за 20 минути, както и със силен вятър.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети градушка
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати