Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Омбудсманът: Онлайн обучението не работи

Общество

Омбудсманът: Онлайн обучението не работи

Снимка:

Онлайн обучението не работи, посочи пред БНТ омбудсманът Диана Ковачева. Тя се позова на специалистите, които били единодушни, че за децата от първи до четвърти клас дистанционното обучение е достигнало своя предел.

„За тях то не може да бъде наречено качествено. Няма как малките деца да се обучават онлайн“, категорична е Диана Ковачева и припомни, че вече се говори за образователна криза.

„Това означава, че поколения ще имат „белег“ от онлайн обучението“, предупреди омбудсманът. Тя се ангажира да подкрепи родителите, които се организират да съдят просветното ведомство за въпросната разпоредба.

„Големите ученици също са засегнати. затова изпратих препоръка до министъра още миналата седмица да се прецени и учениците да останат възможно най-дълго в клас, включително чрез щадящи тестове“, изтъкна Диана Ковачева. Тя призова за гъвкави форми при тестването на учениците.

„Там, където родителите отказват категорично тестовете, следва да има възможност деца с хронични заболявания да могат да останат онлайн. Но все пак голяма част от децата, за които родителите са съгласни да се тестват, би следвало да могат да се върнат в училище“, уточни омбудсманът.

Според Диана Ковачева заповедта за зелените сертификати третира неравно хората.

„Много лекари отказват да ваксинират пациентите си. Много хора нямат достъп до ковид зоните. Заповедта вече е оспорена в съда, основният мотив е много краткият период на въвеждане - нямаме безплатни тестове, както и решение на казуса с антителата“, подчерта омбудсманът.  


Топ новини

виж още

Актуална тема