Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Омбудсманът с писмо до две министерства – пита колко лица са получили „водни помощи”

Общество

Омбудсманът с писмо до две министерства – пита колко лица са получили „водни помощи”

Омбудсманът с писмо до две министерства – пита колко лица са получили водни помощи - Tribune.bg
Снимка:

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров и финансовия министър Росица Велкова, в което поиска информация по области колко са гражданите, които през 2021 и 2022 г. са получили т. нар. „водни помощи“ за питейно-битови нужди.

„Настоях да разбера за посочения период какви са размерите на изплатените социални помощи в лева, на колко лица са били дадени, включително основанието за отпускането им. Повод за това писмо е драстичният скок на водата в цялата страна, както и зачестилите жалби до институцията на хора, които трудно плащат сметките си за нея”, написа в профила си омбудсмана. 

Тя настоява да разбере какви са размерите на изплатените социални помощи в лева, за посочения период на колко лица са били дадени, включително основанието за отпускането им. Повод за писмото на омбудсмана е драстичният скок на водата в цялата страна, както и зачестилите жалби до институцията на хора, които трудно плащат сметките си за нея.

Диана Ковачева допълва, че с решение на КЕВР от 30 декември 2022 г., в сила от 1 януари т.г., са утвърдени нови цени на ВиК услугите на по-голяма част от ВиК операторите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети