Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Онлайн обучение в Пловдив за учениците от 6 до 12 клас

Общество

Онлайн обучение в Пловдив за учениците от 6 до 12 клас

Снимка:

Новината съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева

От 11 ноември до 22 ноември, включително, учениците от 6 до 12 клас в Пловдив ще се обучават онлайн, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева. С тази мярка се цели ограничаване на разпространението на коронавируса.

Учениците от 1 до 5 клас обаче ще продъжат образованието си присъствено.

В останалите 17 общини на територията на Пловдив учениците ще учат присъствено, като директорите са задължени да спазват всички указания, разписани от Министерството на образованието и науката, съобщи още Каназирева.

На 23 ноември всички ще получат указания как да се върнат в училищата, поясни Иванка Киркова, началник РУО-Пловдив. Тя уточни, че това решение се отнася за 56 училища на територията на община Пловдив. Дали по-малките ученици да преминат към онлайн обучение остава решение на директорите на училищата, уточни тя.

Заместник-кметът Стефан Стоянов призна, че няма да е лесно за системата, но допълни, че всички училища в Пловдив имат възможност да преминат на онлайн обучение.

Към вчерашна дата на територията на община Пловдив има карантинирани 137 учители и 18 паралелки. Заразените и карантинирани ученици са 1054.

Останалите мерки, определени в областта, остават в сила. Затворени остават вечерните заведения, както и определеното работно време и вечерен час за другите заведения. В сила е препоръката при възможност да се обособи зелен коридор за клиентите над 65 г. в хранителните магазини. Остава да действа и забраната за посещаване на молове от непълнолетни без придружител.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още