Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Онлайн обучението в Пловдив и региона ще продължи още две седмици

Общество

Онлайн обучението в Пловдив и региона ще продължи още две седмици

Снимка:

През последните дни в Пловдивско има между 670 и 675 положителни случаи на 100 000 души, посочи д-р Сийка Димчева от РЗИ

Учениците от 5-и до 12-и клас в Пловдив и региона ще продължат да учат онлайн и през следващите две седмици. Това реши на извънредно заседание Областният кризисен щаб.

„Решението е изключително трудно за учениците от 5-и до 12-и клас, тях ги държим вкъщи повече от три седмици. От другата страна са лекарите и директорите на болници, където ситуацията е изключително тежка и напрегната. Ето и днес отново увеличаваме леглата в болниците. Персоналът е наистина на края на силите си. Много трудно се взе това решение и имаше известни колебания“, заяви областният управител Дани Каназирева.

През последните дни в Пловдивско има между 670 и 675 положителни случаи на 100 000 души, посочи д-р Сийка Димчева от РЗИ.

Началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова уточни, че е гласувала с „въздържал се“.

„Водещият ми мотив е, че Министерството на образованието е предоставило няколко възможности за учене в електронна среда.  Приемам мотивите на лекарите и поставям на първо място здравето,  но вече се притеснявам на кое място е образованието“, подчерта Киркова.

„Надявам се, че това решение е правилно и то ще доведе до намаляване на случаите и до справяне на областта със ситуацията“, каза Иванка Киркова от РУО.                         


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още