Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Опашки от коли в София след затварянето на тунела към "Люлин"

Общество

Опашки от коли в София след затварянето на тунела към "Люлин"

Опашки от коли в София след затварянето на тунела към Люлин - Tribune.bg
Снимка:

Започна пренареждането и подмяната на жълтите павета в центъра на София

Опашки от коли се образуваха в София след затварянето на тунела към кв. "Люлин", въпреки отпускарския сезон. Движението на автомобили се осъществява само в едното платно. 

"За момента движението на автомобили няма да се спира изцяло, но преминаването през тунела ще е силно затруднено. Затова моля гражданите, които пътуват по това направление, да използват алтернативни маршрути - основният е бул. "Сливница", призова кметът на София Йорданка Фандъкова пред БТВ.

Пълно затваряне на тунела може да се наложи при изграждането на новата облицовка на тавана му. От своето изграждане до момента тунелът към "Люлин" не е ремонтиран основно. Строителните дейности включват работа по тунелната конструкция, входно-изходните рампи, отводнителна система и хидроизолацията.

"Ще бъдат изградени нови настилки, вентилация, осветление, ограничителна система и видеонаблюдение. В участъка ще бъде изграден и изцяло нов релсов път и контактна мрежа", уточни заместник-кметът Ангел Джоргов.

В допълнение столичният градоначалник съобщи, че започва ремонт и по бул. "Цар Освободител", където ще се пренарежда паважната настилка. Йорданка Фандъкова отбеляза, че първоначално ще бъде затворен за движение булевард "Цар Освободител" от булевард "Васил Левски" до сградата на БАН.

Освен паветата ще бъдат подменени плочките по тротоарите, осветлението, ще се извършат и канализационни дейности, както и облагородяване на зелените площи, информират от пресцентъра на Столичната община.

Очакванията са ремонтът да продължи до есента.

Освен емблематичните павета - ремонт ще има и по павираната улица "Московска", която от септември ще бъде изцяло пешеходна в зоната от паметника "Васил Левски" до ул. "Г.С. Раковски".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати