Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Опасни остават нива на реките Струма и Места

Общество

Опасни остават нива на реките Струма и Места

Снимка:

Бедственото положение в костинбродското село Петърч продължава

Опасно високи остават нивата на двете основни реки Струма и Места, които компрометираха диги и застрашиха  стратегическа инфраструктура в област Благоевград, съобщава БНР. Активизираха се свлачища, подкопани са пътища между населени места.

Остава в сила частичното бедствено положение в община Струмяни, където спешни екипи работеха по укрепване на подкопани диги на река Струма, чиито води носеха изкоренени дървета. Четирима души бяха евакуирани от две къщи на изхода на Благоевград, намиращи се в близост до река Струма. Акцията по извеждането им беше с цел превенция, уточни областният управител Бисер Михайлов.

Денонощни дежурства са осигурени по всички критични участъци и около язовирите. Сериозно остава положението в общините Гоце Делчев и Хаджидимово, където има залети и подкопани пътища, както и активизирали са се свлачища.

Основната пътна артерия  Банско-Гоце Делчев беше затворена почти през целия ден заради свличане на тонове земна и скална маса в района на село Господинци.

Придошлите води на река Места скъсаха дига край село Борово. В ниските участъци  реката е излязла от коритото си и е заляла много  земеделски площи в общините Банско, Хаджидимово и Гърмен.

 

Наводненията в с. МировянеНаводненията в с. Мировяне

Остава бедственото положение в костинбродското село Петърч

Костинбродското село Петърч все още е в бедствено положение. Къщи, улици и дворове още са под вода, предаде БГНЕС. Нощта в костинбродското село Петърч е била безсънна. Хората, чиито къщи са в близост до река Блато, през цялото време са следели нивото на придошлите води. Проблем още от вчера има и другата част на селото, където в близост е река Сливнишка.  И трите язовира на територията на община Костинброд са пълни, като най-проблемен остава Бистрица. Коритата на реките Блато и Сливнишка пък не са почиствани от 30 години.  

 

Усложнената обстановка в СофийскоУсложнената обстановка в Софийско


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още