Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Опасно предизвикателство в TikTok: Деца лягат на пешеходните пътеки и изпробват реакциите на шофьорите

Общество

Опасно предизвикателство в TikTok: Деца лягат на пешеходните пътеки и изпробват реакциите на шофьорите

Опасно предизвикателство в TikTok: Деца лягат на пешеходните пътеки и изпробват реакциите на шофьорите - Tribune.bg
Снимка:

Тийнейджъри лягат на пешеходните пътеки в Горна Оряховица, за да изпробват реакциите на шофьорите. От публикация в социалните мрежи станало ясно за опасните експерименти на младежи в железничарския град. Рисковите забавления вдигнаха на крак полицията във Великотърновска област, съобщава „Труд“.

Зам.-директорът на ОДМВР във Велико Търново комисар Христо Христов обяви, че не са подавани официални сигнали в силовото ведомство, но криминалистите са се самосезирали от социалните мрежи за "геройствата" на младежите.  

Ръководството на ОДМВР-Велико Търново е разпоредило да се предприемат мерки в целия регион, за да бъдат предотвратени подобни забавления.

Началникът на група "Пътен контрол" в Горна Оряховица старши инспектор Калин Георгиев подчерта, че има реална опасност за трагични инциденти от действията на децата.  

Органите на реда апелират при евентуални такива деяния, незабавно да бъде докладвано в Полицейските управления, в Детска педагогическа стая, както и на телефон 112.  

"Към момента не са разкрити въпросните непълнолетни и малолетни извършители. Предстои да бъдат иззети записи на камери за видеонаблюдение, за да  бъдат установени лицата, които са лягали по пешеходните пътеки в железничарския град. На младежи на 16-18 години, които са административно отговорни, ще им бъдат наложени санкции по Закона за движение по пътищата. За деца под 16 години, ще бъде търсена отговорност от техните родители и настойници. Санкцията е в размер на 20 лева по Закона за движение по пътищата", обясни ст. инспектор Георгиев.  

Комисар Христов допълни, че имат информация, че предизвикателството е тръгнало от разпространеното интернет приложение "Тик-Ток".  

"Децата прилагат доста подобни експерименти от тази платформа", каза комисар Христов.   

Инспекторите от Детска педагогическа стая във Велико Търново незабавно са се свързали с училищните настоятелства и с директорите на учебните заведения за провеждане на разговори, беседи, лекции. Търси се съдействието на родителите.  

"Децата са под особената закрила на закона, но и лесно се заразяват от опасни моди в интернет. Важна е ролята на институциите. Инспекторите от ДПС заедно с районните инспектори по места и служителите от Пътна полиция ще засилят дейността си като ще се изнасят лекции в учебните заведения като ще се акцентира на този вид опасности. Важна е ролята на родителите, които ще бъдат информирани за рисковите прояви на подрастващите", каза  Ивелин Иванов, инспектор за борбата с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни към ОДМВР във Велико Търново.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети TikTok
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати