Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Опасно време в цялата страна - очакват се валежи от дъжд и сняг

Общество

Опасно време в цялата страна - очакват се валежи от дъжд и сняг

Опасно време в цялата страна - очакват се валежи от дъжд и сняг - Tribune.bg
Снимка:

Жълт код и опасно време в цялата страна. Очакват се снеговалежи и рязко падане на температурите, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

За областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен Ямбол, Бургас, Шумен, Варна и Добрич е в сила и жълт код за обилни валежи от дъжд.

А в района на Видин и Плевен ще има снеговалежи. С усилването на северозападния вятър ще има условия за виелици и навявания. В областите Търговище, Русе, Разград и Силистра след обяд ще завали сняг, като вечерта ще се усили.

В областите София, София-град, Монтана, Враца, Велико Търново, Перник и Кюстендил ще се образува снежна покривка. След обяд вятърът ще се усили и в планинските райони ще има условия за снегонавявания.

Значителни валежи от дъжд, а в планининските райони - от сняг, се очакват в областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. Там се очаква количествата сумарен валеж да са между 15 и 30 мм. С усилването на вятъра от север, през нощта срещу сряда ще има условия за снегонавявания.

За областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Бургас вечерта дъждът ще премине в сняг. Там през нощта срещу сряда снеговалежът ще е интензивен и в комбинация със силния северен вятър ще има виелици и навявания.

В следващите 24 часа се очаква да натрупа снежна покривка от около 20 сантиметра в различни региони на страната. От Пътна полиция предупредиха да сме внимателни на пътя заради влошаващата се обстановка. В петък ще започне затопляне, обещават синоптиците.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още