Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Опасно време: Жълт код за дъжд и гръмотевици в 7 области на страната

Общество

Опасно време: Жълт код за дъжд и гръмотевици в 7 области на страната

Опасно време: Жълт код за дъжд и гръмотевици в 7 области на страната - Tribune.bg
Снимка:

Прашен облак от пустините на Северна Африка ще донесе кални валежи

За 7 области на страната е обявен жълт код за обилни валежи и гръмотевици. Това са областите Видин, Монтана, Перник, Кюстендил, Благоевград, София и София-град. Очакват се валежни количества между 25 и 45 литра на квадратен метър за денонощието.

Вятърът днес – със скорости до 20-30 километра в час, а в някои райони на изток и по-силен (40-50 километра в час). Температурите през деня – между 18 и 23 градуса, съобщава NOVA телевизия.

Страната ни продължава да е под влиянието на средиземноморски циклон. Времето остава неустойчиво до края на седмицата с превалявания, придружени с гръмотевици в следобедните часове.
Дневните температури – между 20 и 25 градуса с тенденция към затопляне в края на седмицата, когато очакваме термометрите да покажат до 30 градуса.

Заради очакваните валежи в следващите дни има риск от поройни наводнения по горното течение на река Вит в Северна България и в планинските части на река Тополница в южната част на страната.

Очакваме нов прашен облак от пустините на Северна Африка да достигне България. Запрашаването няма да е в големи количества и ще се изтегли до петък вечерта. Дотогава валежите на много места в страната ще са кални.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още