Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Опасно време: Жълт код за валежи в 16 области на страната

Общество

Опасно време: Жълт код за валежи в 16 области на страната

Опасно време: Жълт код за валежи в 16 области на страната - Tribune.bg
Снимка:

Най-много дъжд ще падне в югозападна България

Жълт код за опасно време е обявен за днес в 16 области на страната. Заради проливните дъждове има опасност от наводнения. Сред областите в жълто за обилни валежи са Видин, Монтана, Враца, София, Ловеч, Габрово, Перник, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил. Количествата дъжд ще са най-големи в югозападна България. Очакваните валежни количества са между 25 и 35 литра на квадратен метър за денонощието.

Заради валежите и снеготопенето в планините опасност от поройни наводнения има в горната част от водосбора на река Искър в северна България. В Южна България предупреждения има за горните течения на Марица и Тунджа и за река Места, съобщи NOVA телевизия.

Дневните температурите ще бъдат между 12 и 17 градуса. По-хладно остава в северозападна България – между 12 и 14 градуса. В планините ще е облачно, дъждовно и ветровито. Валежи от дъжд в масивите на западна България. Над 2000 метра ще превали и сняг. Вятърът ще е силен с пориви над 50-60 километра в час. До края на седмицата времето ще е нестабилно – предимно облачно и дъждовно.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети