Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Оперираха детето, което падна от третия етаж на блок във Враца

Общество

Оперираха детето, което падна от третия етаж на блок във Враца

Оперираха детето, което падна от третия етаж на блок във Враца - Tribune.bg
Снимка:

Социални работници ще работят със семейството

Нощта е преминала спокойно за 7-годишното дете, което вчера падна от третия етаж на блок във Враца, предава Нова телевизия. Момичето е настанено в реанимация, след като вчера е било оперирано от детските травмотолози, съобщават от „Пирогов”. Предстои да му бъдат направени още изследвания, а реанимационното лечение и активното наблюдение продължават.

"След сигнал от Закрила на детето, започна работа по случая. Събира се информация от всички възможни източници. Семейството не е рисково по реда за Закона за закрила на детето. По закон, детето до 12-годишна възраст не следва да се оставя без родителски надзор. Можем да окажем подкрепа за родителска помощ. Задължително следва да се работи със семейството, ако се установят някакви дефицити, със сигурност ще се вземат мерки", обясни в ефира на "Здравей, България" социален работник.

Съседи разказват, че по време на инцидента майката на момичето е била на работа, а бащата излязъл, за да купи закуска. 

"Детето е намерено паднало на тротоара пред блока. Контактно е било, адекватно, със запазена, самостоятелна дихателна дейност, с деформация на дясното бедро. След това е транспортирано в спешно отделение. След направените изследвания и консултации, е транспортирано също с реанимационен екип към "Пирогов" в детска травматология", коментира главната сестра на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца, Ваня Ефремова.

От прокуратурата започват досъдебно производство по случая.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети дете, падане, Враца
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати